Tuesday 19 March 2013

Proses memmbuat Karipap

Iini adalah cara mama buat karipap...inti  :

daging + kentang

sardine (mackerel) + kentang

ayam + mix vege

EVERY DAY mama will make currypuff, so it's freshly baked every night..sambil tengok bertamu di Abu Dhabi sampai lah Sehangat Asmara , she will kelim the currypuffs! dan esok nya jual! 
All these currypuff will last about 2 - 3 months BUT must be in the freezer.
Tapi selalunye beli hari ni,esok2 dah goreng ...

Sepeket  ada 10 karipap.currypuff = RM 4

Tapi kalau nak order yang dah di goreng pun boleh tapi ada addional charge la dan kena order dalam kuantiti yang banyak. (min 100 pcs)

Sardine kentang

ayam mix vege n kentang

daging kentang

Doh

bulat bulat kan...

kelim kelim ...jadi cam ni

All by hand ...NO machine or acuan..

storage 

Labeling 

Call us for tempahan...sekitar Bandar Baru Bangi..dan Gombak..Selayang..Putarajaya..dan mana2 lah sekitar Lembah Klang..


No comments:

Post a Comment

click! click!